Saturday, 23 July 2011

smk bandar kebakaran !

assalammualaikum. hehe mesti suspen kan dengan tajuk hari ni? errhh tape bole sempat lagi bagi salam hehe. hah memang sekolah aku pada hari semalam hari jumaat dilanda api yang pekat. pukul 9 am gitu. kelas 5ss baru je nak belaja subject BI ngn cikgu Syariah. tetiba pulak bunyik lonceng agak lama. so kiteorang dapat agak yang ada kebakaran. hehe (latihan kebakaran) lekk lekk jangan panas. tipu sunat tape . :)

semua kelua dari kelas and bergegas ke tapak perhimpunan. (bergegas oke) haha then sampai je , pkul 9 tu matahari sudah naik so agak panas ye..

memang bising sebab mulut masing masing tak boleh dok diam haha. 
then pas semua cukup, cikgu pon dah cek bilangan murid, then cilgu sruh lah semua duduk kat tepi tepi tu untuk ahli bomba tu tunjuk demo. 

mcm ni haaa..
nak tahu tak, aku ambik gmba ini guna telefon bimbit. (telefon bimbit oke) haha ambik lah senyap2 jangan smpai cikgu nampak. awww nakal ek si comel ni hehe

lepastu kan ada wakil salah sorang ahli bomba tu pon bg ceramah ringkas untuk pengetahuan cikgu2 and murid2. setahun sekali je oii. nasib baik jumaat semalam saya datang ehee. habes je ceramah terus buat demo pulak. 

wuu tepok kan tangan untuk abang bomba ni. hehe
 habes busuk kod -.-

lepastu demo guna air pulak. rupanya guna air lmbat api nak mati berbanding guna kan bnde alah yang dlm tong gas tu. hehe (taktahu nama dia ape)hehe

then dia nak wakil 2 laki 2 perempuan. tapi yang aku tengok 4 perempuan , 2 laki. hehe
diaorang pon test lah. mmg best . kalau boleh smua nak try. tp limit je.
banyak lagi patot aku show kan. tapi tak sempat nak tangkap gmba guna telefon bimbit ni. takod cikgu nmpak kang rampas pulak kan? haha

thats all for today, update by  JB's gf  hahaha





2 comments: