Thursday, 21 July 2011

bahasa-melayu-A

assalammualaikum
salam 1 malaysia. hehe.smlm 5ss ada ujian ULBS bm. fuhh alhamdulilah dapat settle kan dengan masa 2jam je. ala tapi yang tak best ada berapa orang tak datang so settle lagi 2,3 orang tuu .tahun ni nak buat lain sikit. buat ULBS kat dewan terbuka jubli perak kat sekolah kiteorang. mula-mula main-main je cakap nak guna mic smua. lepastu ckgu terus comform kan, so on jelaa kan if nak dapat markah lebih ehehe. sepatutnya deal hari khamis. memandangkan hari khamis 12 orang takde pergi sekolah sukan bandar penawar., tak berapa nak pasti lah ada ape kat sne hehe. so dijalankan ULBS ni untuk hari ini. so tak payah cakap banyak. tengok jelaaa


oleh kerana si comel yang update blog ni. so my picture first! hahaha

pantunn

oke aku bangga orang pertama yang berani mmbuat ujian dlu. tak payah nak meluat dengan kata kata aku, kalau taknak meluat update sndiri. :p

ni budak 60an , dia baca sajak kod. nth la ek haha ye tak ye lah kan dia baca . berkecah -.-

 ni fara baca berita. haha tapi aku tak dengar berita langsong. laju mcm kura dia bacaa. haha 

  ni apam. dia syair. tapi sumpah tade bunyik syair langsong. mcm baca surat kematian je ade lah. haha

perempuan ini ella....

 malu tahap gaban , watlekk sudahh ahh haha ni menigil nigil kod. ahaha tapi habes jgk dia baca berita , hehe

ni aiman. aku tak berapa nak pasti dia baca ape. syair ke pantun ke sajak ke berita ke syarahan ke.. alih2 je dah habes hehe


hah perempuan ni tak macam berdekah kan. mulut kat kelas lebih. tiba sini je malu malu. yucksss -.- hahaha dia baca sajak. permulaan "panas" dia cakap spatah dia ketawa, cakap sepatah dia ketawa. then word panas tu diulang ulang mmbuatkan dia kene ketawakan ahhaha

 ni ajin. dia baca syarahan kod, mybe ahh. cuz tak ambik tahu pasal dia hehe. masa baca bajet gila. nyampah gua ..

ni si hani . baca sajak. aku pon tak paham alih2 je dah habess , haha



ni sidiq . dia orang yang paling kelakar kat 5 ss. kelakar bukan sbb dia buat lawak. kelakar sbb dia mcm tegak , blur , sikit je dia bersuara. banyak lah kiteorang ketawa. time ni dia baca sajak . oeemmmjiii. tak sangkaa dia nak beremosi mcm ni skali. bergaya-gaya dia baca. cikgu smpai mntak oksigen sbb ta than gelakkan dia. hehe tp cikgu bg dia mark penuhh kod , :)


pempuan ni wanie. masalah dia ialah, belum baca dah nanges. ingt sedih beno kisah dia. rupanya baca pantun jeee. hahahahha

ni penan. dia bacakan sajak. terok beno muka baca sajak haha. biase je tade ape yang menarik ehehe

oke rilek luu minum kopi minum teh sebelum smbong peserta seterusnya haha..


 yang berikutnyaa zu. dia baca pantunn

amboi mira azrina ni. sini aku lawan pantun kau. pegi pasar beli ikan, jangn nak comel sangat. haha
#ye mmg tade kene mengene :p

then wan kader pulak. aku lupa dia dendangkan apa. sbb tak dengar sgt dia baca hehe 

yanto yanto. hehe aku tak dengar masa dia ulbs ni eheh so tatau pape ;p

izul fahmi . haha dia orang yang banyak gelakan orang lain, tapi dia pon 2x5

 ni dayah. dia baca syarahan. cikgu puji betul . dia cakap sedap suara dayah ni. mana tak nye. dia baca mulut dia ada style tu. bengkok bengkok hehe

ni ajinn. eh silap nama, nak undo backspace rosak pulak haha ni ainul. 

oke ketua kelas pulakk. dia ni kalau baca kening dia je lebihh. haha

cikgu bukan main puji aqilah ni. ckgu cakp suara dia and cara dia baca sedap. oke memang pon cikgu hehe.

ni fina.. dia baca pantun. oleh kerana dia tak prepare. hentam jela fina baca ape2. ahha
oke tu sahaja yang sempat aku ceritakan. if ada lagi 2,3 orang yang takde dalam ni. maap la yee. gmba tade cmne nak ceritakan. hehe. oke thanks untuk cikgu bm sains sukan 


oke thanks untuk cikgu bm kami cikgu shafri ♥ 


update by .......babydoll
hahahhahhaha 







No comments:

Post a Comment